GP LAngelo 2020

WV De Kannibaal organiseert elk voor- en najaar een serie van in totaal zes trainingskoersen op bovenstaand parcours. Dit zijn laagdrempelige trainingskoersen waaraan iedereen mee mag doen. De deelnemers komen uit Drenthe, Groningen en Friesland.

2 Edities, Beperkte deelname.

WV De Kannibaal organiseert elk voor- en najaar een serie van in totaal zes trainingskoersen op bovenstaand parcours. Dit zijn laagdrempelige trainingskoersen waaraan iedereen mee mag doen. De deelnemers komen uit Drenthe, Groningen en Friesland. Naast de ongeveer 45 deelnemers per koers, zijn ook bij de wedstrijden aanwezig: twee chauffeurs met voorrijwagens, twee EHBO’ers en vijf verkeersregelaars. Deelnemers aan de GP Langelo doen op eigen risico mee

Ondergetekende is binnen WV De Kannibaal verantwoordelijk voor de organisatie van deze zes trainingskoersen en zal op de wedstrijddagen het aanspreekpunt zijn voor de corona-maatregelen. Het telefoonnummer van de wedstrijdorganisator is bekend bij alle mensen die verantwoordelijk zijn voor de organisatie en die hier actief bij betrokken op de wedstrijddagen. De organisatie zal vooraf aan de trainingskoersen duidelijk maken wat de corona-maatregelen zijn (zie bijlage 1) via de website van WV De Kannibaal en sociale media. Ook zullen de negen betrokken vrijwilligers hierin van de te voren worden gebriefd.

Bij de GP Langelo zijn geen sanitaire voorzieningen en er is geen horeca aanwezig. Deelnemers dienen zich vooraf via de website van WV De Kannibaal in te schrijven voor een trainingskoers. Hierbij hanteren wij een maximum van veertig wielrenners per groep. Bij elke trainingskoers op Langelo word gestart in twee groepen. Deelnemers mogen alleen via de Oosterweg vanuit Langelo naar de startplek reizen. Deelnemers dienen hun rugnummer zelfstandig te pakken uit daarvoor bestemde bakken en dienen die hier na afloop van de koers ook weer zelfstandig in te leggen. Deelnemers dienen het inschrijfgeld van drie euro per trainingskoers contant en gepast te betalen. Als organisatie zorgen wij voor voldoende ontsmettingsmiddelen (handschoenen, desinfecterende handgel en schoonmaakmiddel) voor deelnemers en de negen betrokken vrijwilligers.

Over het algemeen is er weinig publiek aanwezig bij de GP Langelo. Het gaat dan om maximaal rond de twintig personen. Dit publiek zal voorafgaand aan de GP Langelo geïnformeerd worden over de in acht te nemen corona-maatregelen (zie bijlage 1) en zij zullen er actief op worden aangesproken door de aanwezige organisatie en vrijwilligers wanneer zij zich niet aan de maatregelen houden. Daarnaast zal een aantal posters worden opgehangen om de aanwezigen te wijzen op de corona-maatregelen.

De huldiging van de top 3 van beide groepen zal gebeuren op een podiumwagen van Velodroom uit Roden aan de Schoolstraat 9 Op het podium zijn geen rondemissen aanwezig en er zullen, behalve bij het clubkampioenschap (medailles), geen prijzen worden uitgereikt. Deelnemers en publiek mogen alleen via de Oosterweg door Langelo het parcours verlaten.

De onderstaande maatregelen (zie bijlage 1) in verband met het corona-virus zullen vooraf verspreid worden onder deelnemers, publiek en andere belangstellenden via de website van de Kannibaal, Facebook, Twitter en via de Kannibaal-app.

Durk-Rein Lolkema

 In verband met Corona moeten we een paar extra maatregelen hanteren:

• Inschrijvingen en het uitdelen van nummers vinden plaats bij de Schoolstraat 9 te Langelo. Daar is ook Parkeergelegenheid.
• Houd voor aanvang van de koers en na afloop van de koers 1,5 meter afstand van elkaar en de jury. In koers hoeft dat niet.
• In verband met de coronamaatregelen hanteren we een voorinschrijving op de website van WV De Kannibaal (maximaal 45 deelnemers per startgroep: vol is vol!). Schijf je daarom voor de koersen waar je aan mee wil doen in via onze website.
• Op de inschrijftafel bij de start liggen de rugnummers. Doe € 3,00 gepast geld in de daarvoor bestemde bak en pak je rugnummer. Bij de inschrijftafel noteer jezelf het nummer en je naam op de deelnemerslijst. Je kunt alleen met gepast geld betalen!
• Doe na afloop je rugnummer in de daarvoor bestemde bak.
• Geen douche- en kleedgelegenheid aanwezig, wel EHBO en verkeersregelaars.
• Betreed het parcours (start: Oosterweg 4 te Langelo) alleen via de Oosterweg vanuit Langelo en verlaat het parcours ook alleen via de Oosterweg door Langelo.
• Blijf thuis als je griepachtige klachten hebt of moet hoesten. (https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf-protocol-verantwoord-sporten-v7.pdf)

Het was een mooie avond met meer dan voldoende deelnemers in beide categorieën. Beide koersen waren spannend tot het einde en er werd flink doorgereden. Hoewel er bij de A’s nog een valpartij plaatsvond in volle finale, kon dit de pret niet drukken. Mede namens de vrijwilligers dank voor jullie aanwezigheid!

Uitslag A-categorie:

1. Evert-Jan Veldkamp (WV de Kannibaal)
2. Rogier Hilbers (Cycle Sport Groningen)
3. Dennis Steverink (Racing Team Stouwdam)

Uitslag B-Categorie:

1. Jan Hekman (Racing Team Stouwdam)
2. Frank Veenwijk
3. Ate Mekkes (Cycling Buffels) 

Inschrijvingen/Permanence: Schoolstraat 9, Langelo
Start:
Oosterweg 4 te Langelo
Finish: IJsbaan te Langelo

Starttijden:
A-groep 19.00 (elite/beloften/amateurs)
B-groep 19.02 (dames/sportklasse/overige)

Parcours: 6300 meter
Wedstrijdduur: 1 uur en een ronde
Kosten: EUR 3,00 (waarvan EUR 1,00 voor het Ronald McDonald Huis), gepast te voldoen ter plaatse
Overige: Geen douche- en kleedgelegenheid aanwezig, wel EHBO en verkeersregelaars
Organisatie GP’s Langelo: WV De Kannibaal, Durk-Rein Lolkma

Start: Oosterweg 4 te Langelo
Finish: IJsbaan te Langelo
Starttijden:

A-groep 18.30 (heren met licentie)
B-groep 18.32 (dames met én zonder licentie/heren zonder licentie)

Parcours: 6300 meter
Wedstrijdduur: 1 uur en een ronde
Inschrijving: EUR 3,00 (waarvan EUR 1,00 voor het Ronald McDonald Huis), gepast te voldoen ter plaatse
Overige: Geen douche- en kleedgelegenheid aanwezig, wel EHBO en verkeersregelaars
Organisatie Clubkampioenschappen: WV De Kannibaal, Durk-Rein Lolkma