DE KANNIBAAL

voor iedere fanatieke fietser met ambitie

Heb je al een licentie maar wil je graag die extra stap zetten, van Amateur naar Elite? Nog geen licentie, maar ambitie om de wedstrijdsport te leren kennen? Of zoek je een club om samen met anderen gericht te trainen richting die ene cyclo? Dan ben je bij WV de Kannibaal bij de juiste club. Haak eens aan bij een dinsdagavondtraining en word lid!

WV De Kannibaal is in beginsel een wedstrijdvereniging. De meeste renners van de club rijden koersen in de regio (Noord-Nederland), Nederland of soms zelfs het buitenland. Maar de club staat ook open voor fietsers die eens willen proeven aan een hoger niveau dan dat van de gemiddelde toerclub. Zo heeft De Kannibaal een groep zeer fanatieke leden die zelden een wedstrijd rijden, maar wel elke week aanwezig is op de trainingen.

 

De club is er eigenlijk voor iedere fanatieke fietser met ambitie, van wedstrijden tot cyclosportieven, toertochten of ‘gewoon’ trainingen. Fietsers die zich hierin herkennen zijn van harte welkom!

Elite Heren/ Elite Dames

De eliteploegen van de Heren en Dames bestaan uit fanatieke wedstrijdrenners. Zij koersen door het hele land (en vaak ook in het buitenland) op het niveau van topamateurs, met een focus op de clubcompetitie en de koersen in het noorden.

Denk daarbij aan de Ronde van Groningen, de Acht van Noordenveld en de Omloop van de Veenkoloniën, maar ook de criteriums van Roden en Peize en de Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier.

De samenstelling van de ploegen zijn divers: van tijdrijders tot sprinters. Van klimmers tot schaatsers die ook op de fiets uit de voeten kunnen. De ploeg traint meestal vanuit Groningen, in het weekend en in de zomers op woensdagavond.

De renners worden begeleid door een groep toegewijde ploegleiders, mechaniekers en verzorgers. Naast hard fietsen staat de goede sfeer en samenwerking voorop. Dat alles onder het motto prestaties door plezier! .

Amateurs / Sportklasse

Amateurs zijn renners, die net onder het niveau van de elite amateurs presteren. Het zijn fanatieke fietsers en wedstrijdrenners, die iets minder tijd voor hun hobby vrij kunnen maken, maar toch op een behoorlijk niveau willen blijven koersen.

De renners rijden doorgaans vooral in de noordelijke drie provincies KNWU-wedstrijden, officieuze wedstrijden en trainingskoersen. Sportklasse renners presteren dan weer onder het niveau van Amateurs; de  Sportklasse biedt dan ook een mooie opstap naar de wedstrijdsport.

Voor deze categorie renners staan er dan ook minder wedstrijden op het programma, ze moeten het vooral hebben van trainingskoersen, (ploegen)tijdritten en officieuze wedstrijden. Veteranen (40+) kunnen kiezen in welke van voornoemde twee categorieën ze willen koersen. Met beide licenties kun je ook uitkomen in mountainbike of veldritwedstrijden.

Cyclo's

Het is bij de Kannibaal niet verplicht om een wedstrijdlicentie te nemen. Een groeiend aantal fanatieke fietsers zoekt de club op om prestatiegericht te rijden. Dit kan op training zijn, in een toertocht, in zogenaamde cyclosportieven of in wedstrijden.

Zo fietst een aantal leden jaarlijks tochten als de Amstel Gold Race, Luik – Bastenaken – Luik en La Marmotte. En omdat meer zielen meer vreugde betekent, zijn alle fietsers die zich in voorstaand profiel herkennen of in de toekomst willen herkennen, meer dan welkom.

Gedurende het gehele jaar worden er door en voor de leden onderling trainingen georganiseerd op de weg en in het veld/bos. Vanaf de zomertijd is er een wekelijkse wegtraining voor alle leden, zie ook trainingen.

MEER INFO?

Ben je een fanatieke fietser met ambitie? Wil je wat meer structuur in je trainingen of wil je wedstrijden gaan rijden? Je bent van harte welkom. Neem contact met ons op voor meer informatie.

9 + 1 =