Over WV De Kannibaal

Wielervereniging De Kannibaal uit Peize is opgericht in het jaar 2000 door een groep fanatieke toerfietsers. De ambitie was om een wielervereniging in het leven te roepen met één belangrijk uitgangspunt: koers. Vanwege dat uitgangspunt kozen de oprichters ervoor om de vereniging te vernoemen naar de belangrijkste bijnaam van Eddy Merckx, door velen geroemd als de ‘grootste wielrenner allertijden’. Vanwege zijn overwinningshonger kreeg de Vlaming de bijnaam De Kannibaal.

Mede door de fusie met Cycling Team Ronald McDonald is is de club uitgegroeid tot een grote wedstrijdvereniging, met dames- en heren-licentiehouders in bijna alle categorieën; van belofte tot en met masters. Ook is er een groeiend aantal leden dat zich fanatiek richt op toertochten en cyclosportieven.

Met ingang van elke zomertijd wordt er op dinsdagavond gereden, om 18:30, zie ook trainingen. Vertrek is vaak bij onze hoofdsponsor, Velodroom, te Roden.

De trainingen worden op verschillende parcoursen in de directe omgeving gegeven, waarbij rekening wordt gehouden met individueel niveau en ambitie. De trainingen zijn echter altijd wedstrijd-gericht. 

Op donderdagavond zijn er trainingsritten op Corpus den Hoorn in Groningen, vanaf de zomertijd om 19:00. Veel Kannibalen staan hier aan het vertrek om wedstrijden voor te bereiden.

EDDY MERCKX

WV de Kannibaal is genoemd naar Eddy Merckx, de beste wielrenner ooit. Zijn bijnaam, De Kannibaal, dankt hij aan zijn wil om te winnen. Zelfs in kleinere koersen, die hij al meermaals gewonnen had, gunde hij zijn tegenstand niks. Een weggegeven zege is niks waard, zo redeneerde hij. In totaal wint hij 525 wedstrijden op de weg, waaronder zeven keer Milaan-Sanremo, drie keer Parijs-Roubaix, vijf keer de Giro en twee keer de Ronde van Vlaanderen. In 1972 verpulvert hij het werelduurrecord in Mexico.

Merckx won in totaal vijf keer de Tour en zegevierde in tal van ritten. Ook won hij meermaals het puntenklassement én het bergklassement. Merckx stopte met koersen op zijn drieëndertigste, maar blijft met de fiets bezig. Hij wordt zakenman en bouwt zijn eigen fietsmerk. Achter de schermen is zijn invloed op de wielerwereld nog steeds groot. Hij blijft populair tot ver buiten de landsgrenzen

Eddy_Merckx_1969.jpg
Eddy Merckx, 1969

Onze sponsoren